Historia e ndërmarrjes tregtare Gentli Shoes është histori e afarizmit të dy  një familjeje, të cilët ia përkushtuan dashurinë dhe pasionin tregëtisë me mjetintransportues më të përdorur të të gjitha kohërave - këpucën. 

Gentli Shoes u kyç në tregëti me këpucë duke e hapur shitoren e parë në vitin 1991. Fillimisht e orientuar vetëm kah këpucët e lëkurës, veprimtaria e Gentli Shoes zu të zhvillohej me hapa të paparashikueshëm, duke e vendosur kompaninë shpejt në pozitë udhëheqëse të tregut të këpucëve në Kosovë. Besnik ndaj arsyes që "t’i shtojmë vlerë jetës sëklientëve tonë" duke ofruar këpucë të cilësisë europiane, Gentli krijoj hapësirë për bashkëpunim me brendet më të njohura botërore dhe rajonale, si: Vagabond, Ciciban, Clarks, Steve Madden, Bronx, ECCO, Skechers, Imac, Ambitious, US Polo, Vans,Vizzano, etj., të cilat i përfaqëson ekskluzivisht në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedonin e Veriut. Ofron artikuj si për të rritur ashtu edhe për fëmijë. Sot janë të pranishëm në pikat kryesore tregtare në Prishtinë, Tiranë, Prizren, Pejë dhe Ferizaj me njëmbëdhjetë shitore, nëpërmjet të cilave mundohet të shfaq dashurinë e tyre për këpucët dhe për jetesë cilësore.

Dyqani: Gentli Shoes

Kati: 3