Skechers u themelua në vitin 1992 nga Robert Greenberg, i cili më parë kishte themeluar LA Gear në 1983. Greenberg u përpoq të fokusohej në këpucët e rrugës për meshkuj; Produktet e hershme të Skechers ishin çizme të stilit të shërbimeve të njohura në modën grunge

  • +355688000087

Kompania u zgjerua shpejt për të përfshirë gra dhe fëmijë, me stile të rastësishme dhe atletike, dhe doli publike në 1999. Në vitin 2011, Skechers nisi linjën e saj të veshjeve sportive të performancës për atletët dhe nënshkroi Meb Keflezighi si zëdhënës.

Skechers është marka e tretë më e madhe e këpucëve në Shtetet e Bashkuara për nga të ardhurat. Në janar 2019, kompania filloi një zgjerim të selisë së saj të korporatës për të dyfishuar hapësirën e zyrës, dizajnit dhe ekspozitës në South Bay. Në vitin 2023, Skechers pati debutimin e tij në Fortune 500. Tashme brandi i mirenjohur gjendet edhe ne Toptani me kolesionin me te fundit te atleteve. 

Dyqani: Skechers

Kati: 1