Burger King Corporation  është një zinxhir shumëkombësh amerikan i restoranteve të ushqimit të shpejtë me hamburger. 

Me seli në Miami-Dade County, Florida, kompania u themelua në 1953 si Insta-Burger King, një zinxhir restorantesh me bazë në Jacksonville, Florida. 

Kur paraardhësi i Burger King u hap për herë të parë në Jacksonville në 1953, menyja e tij përbëhej kryesisht nga hamburgerë bazë, patate të skuqura, pije joalkoolike, milkshakes dhe ëmbëlsira. Pasi u ble nga ekskluzivitetet e saj në Miami, Florida dhe u riemërua në emrin e saj aktual në vitin 1954, BK filloi të zgjerojë gjerësinë e menusë së saj duke shtuar sanduiçin Whopper në 1957. Ky hamburger çerek paund (4 oz (110 g)) u krijua nga pronarët e rinj të Burger King, James McLamore dhe David Edgerton si një mënyrë për të dalluar BK nga dyqanet e tjera të burgerëve në atë kohë.

Burger King ne Shqiperi ne qender te Tiranes ne qendren Toptani sjell larmishmerine e shiijeve te burgereve ne nje ambjent te kendshem dhe argetues te katit te 6.

Dyqani: Burger King

Kati: 6