Gianni Versace S.r.l. është një kompani italiane e modës dhe veshjeve të larta, me qendër në Milano, e themeluar në vitin 1978 nga stilisti Gianni Versace nga Reggio Emilia dhe e drejtuar pas vdekjes së tij nga familja e tij: vëllai i tij Santo Versace dhe motra e tij Donatella Versace ndërsa vajza e Donatellës, Allegra Versace Beck, u bë aksioneri kontrollues duke trashëguar pjesën e xhaxhait të saj Gianni

Gianni Versace punoi që në moshë të re së bashku me nënën e tij në një rrobaqepësi familjare deri më 5 shkurt 1972, ditën kur u largua nga qyteti i Reggio Calabria, për t'u transferuar në Milano, ku fillimisht projektoi disa koleksione për Firencen. Lule. Në të njëjtin vit ai bashkëpunoi me De Parisini të Santa Margherita dhe emri i Gianni Versace filloi të qarkullonte mes atyre që punonin në qarqet e modës. Në vitin 1976, Santo Versace, vëllai i madh i Gianni, mbërriti në Milano, u diplomua në ekonomi dhe tregti dhe zotëronte një studio në Messina.Dy vëllezërit së bashku me Klaudio Lutin vendosin të hapin një kompani që mban emrin e Xhani. Tashmë në mars të vitit 1978 koleksioni i parë i Versace u shfaq në La Permanente në Milano, duke marrë një vlerësim të madh

Dyqani: Versace Jeans

Kati: 0